Wat is er te doen in Giethoorn als het regent?

Activiteiten in Giethoorn met slecht weer


Het kan niet altijd prachtig weer zijn.. nee, sommige dagen regent het, zelfs in Giethoorn! Maar wat is er dan eigenlijk allemaal te doen? Wij zetten een aantal activiteiten voor u op een rijtje met slecht weer in Giethoorn (en allemaal dichtbij ons Vakantiepark de Sloothaak, uiteraard). 


Rondvaart inclusief schipper

Met slecht weer kunt u nog steeds het water op in Giethoorn! Er zijn namelijk meerdere rondvaart bedrijven in Giethoorn, die rondvaarten aanbieden voor rond de 10 € per volwassene. U zit dan heerlijk warm en overdekt, een schipper vaart u rond en verteld over het ontstaan van Giethoorn terwijl u door de romantische grachten vaart. Ideaal dus! Verblijft u Vakantiepark de Sloothaak? Dan geniet u van gastenkorting op rondvaarten in het dorp. Binnen 5 minuten lopen bent u al bij het eerste bedrijf wat rondvaarten aanbiedt. 

Museum 't Olde Maat Uus

We hebben er al een apart artikel over geschreven, maar het 't Olde Maat Uus verdiend het om twee keer genoemd te worden op onze site! Met slecht weer is het altijd even leuk om daar naar binnen te wandelen. In dit museum leert u het échte Giethoorn kennen, het Giethoorn van vroeger. Met beelden, klederdracht en een echt authentieke voorboerderij, kunt u Giethoorn ervaren zoals het vroeger was. Daarnaast helpen de vrijwilligers van het museum u graag op weg en vertellen u alles wat u maar wilt weten over ons prachtige dorp! P.s.; vanaf de Sloothaak is het ongeveer 5 - 7 minuten lopen naar het museum.

Herom Giethoorn

Jong & oud kunnen zich vermaken bij Herom Giethoorn. Van lasergame, tot paintballen tot escaperooms. Herom Giethoorn ligt op het randje van Giethoorn en ligt daarmee op ongeveer 4 km afstand van de Sloothaak. U kunt er op de fiets heen, maar u kunt er ook rustig met de auto naar toe, er is meer dan genoeg parkeer gelegenheid. 

Er is dus meer dan genoeg te doen in Giethoorn met slecht weer. Maar ik kan me ook voorstellen dat u zich lekker rustig wilt terug trekken met een goed boek en een kopje thee. Geniet in ieder geval van uw vakantie of dagje uit in Giethoorn.