Wandelroutes voor u en uw hond in Giethoorn en omgeving

Wandelen met de hond in Giethoorn en haar omgeving


Als u een echte natuurliefhebber bent en geniet van het buitenleven, dan is Giethoorn en haar omgeving de perfecte bestemming! Dit prachtige, waterrijke dorp kent vele wandel- & fietsroutes langs haar grachten, de uitgestrekte weiden en de bosrijke gebieden. Giethoorn, het sprookjesdorp, ligt in de Kop van de provincie Overijssel en is de idealeplek om tijd door te brengen met uw hond en te ontdekken wat deze natuurrijke omgeving allemaal te bieden heeft.

Het hiken of wandelen met uw hond tijdens de vakantie in Giethoorn is een rustige ervaring, omdat de meeste wandelroutes zijn omringd door prachtige natuur. U kunt ervoor kiezen om door ons prachtige oude centrum te wandelen, langs de pittoreske grachten, de statige boerderijen en de idyllische bruggetjes. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om met uw hond de weilanden of het natuurpark de Weerribben in te trekken. Voor ieder wat wils! 

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om uw hond mee te nemen met een boottocht. U kunt in Giethoorn door het hele dorp elektrische fluister boten huren, of een overdekte boot tour met schipper te nemen. U kunt kiezen uit verschillende routes door het oude centrum van Giethoorn, over de meren of door de natuurgebieden te varen. Na afloop kunt u altijd nog de winkeltjes, de restaurans en de café's te voet ontdekken met uw hond. In dat opzicht is Giethoorn een hond vriendelijk dorp. 

Voor de natuurliefhebbers die graag langere wandelingen maken met de hond, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden in de omgeving van Giethoorn! Het nationaal park de Weerribben is hier een uitstekend voorbeeld van. Dit park biedt talloze kilometers aan wandel- & fietspaden waar u kunt hiken met de hond door moerasgebieden die vol zitten met prachtige vogels en natuur. Houdt u meer van wandelen met de hond in bosgebieden? Ook dat biedt Giethoorn en haar omgeving. Ontdek de prachtige wandelpaden in de bossen van bijvoorbeeld het naast gelegen dorp Wanneperveen. 

Of u er nu voor kiest om een rustige wandeling door het centrum van het dorp te maken of meer de natuur in te trekken, wandelen in Giethoorn en haar omgeving met uw hond zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn. Bent u op zoek naar een hondvriendelijke accommodatie in het oude centrum van Giethoorn? Wellicht is dit artikel wat voor u.