Verken de natuur; 3 prachtige wandelroutes in de omgeving van Giethoorn

Welkom bij Camping De Sloothaak in Giethoorn, waar de schoonheid van de natuur en het avontuur van wandelen samenkomen! Voor gasten die verblijven in een vakantiehuis op de camping, zijn er drie prachtige wandelroutes om te verkennen: de uitkijktoren bij de Auken, de wandelroute bij de Kiersche Wijde en het prachtige natuurgebied in de Rottige Meente. Elk biedt zijn eigen unieke charme en adembenemende uitzichten. Laten we deze routes eens van dichterbij bekijken.

  1. De Auken: De wandelroute door de Auken in Giethoorn-Noord is een ware traktatie voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Vanuit de uitkijktoren kunt u de vele volgens (waaronder de lepelaar en purperreiger) ongemerkt vast leggen. Terwijl je door dit schilderachtige gebied wandelt, word je omringd door weelderige groene velden, bijzondere vogels en kabbelende waterwegen. De rust en sereniteit van de Auken maken het een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Vergeet niet je camera mee te nemen om de prachtige flora en fauna vast te leggen. Als u vanaf De Sloothaak naar Giethoorn Noord rijdt, is het de eerste straat rechts vanaf de oude Beulakerweg aan het einde van de bebouwing. Na een paar honderd meter ziet u aan de rechterzijde een parkeerplaats met een bruggetje aan de overkant van de weg, deze leidt u naar de uitkijktoren.

  2. De Kiersche Wijde: De wandelroutes rondom de Kiersche Wijde in Wanneperveen neemt je mee op een avontuur langs meerdere paden dwars door de prachtige rietvelden. Terwijl je je een weg baant langs kronkelende paden en de vlonderpaden, zul je versteld staan van de adembenemende uitzichten. Het is een geweldige plek om te picknicken en te genieten van de rustige sfeer. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen, want je kunt hier veel vogelsoorten spotten vanuit de uitkijktoren aan het water. Vanaf de Lozedijk kunt u starten en de wandelroute met uitkijktoren is ongeveer 5 kilometer in totaal.

  3. De Rottige Meente: Wilt u liever wat verder wandelen? Dan is de wandelroute door de Rottige Meente perfect met 16 km aan wandelroutes. De wandelroute door de Rottige Meente is een must-see voor liefhebbers van moerassen en wetlands. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt een uniek ecosysteem met een overvloed aan zeldzame planten en dieren. Terwijl je door de kronkelende paden wandelt, ervaar je de rust en stilte van deze bijzondere omgeving. Vergeet niet om je zintuigen te gebruiken en te genieten van de geluiden van fluitende vogels en het zachte ruisen van het riet.

Camping De Sloothaak in Giethoorn is niet alleen een ideale bestemming voor watersportliefhebbers, maar ook voor wandelaars die willen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. De Auken, de Kiersche Wijde en de Rottige Meente bieden elk een unieke wandelervaring met adembenemende uitzichten en rustige omgevingen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon een ontsnapping aan de drukte, deze wandelroutes hebben voor elk wat wils. Dus pak je wandelschoenen en je verrekijker en laat je betoveren door de schoonheid die de natuur te bieden heeft!

Ik hoop dat dit artikel je inspireert om deze prachtige wandelroutes te verkennen tijdens je verblijf bij Camping De Sloothaak in Giethoorn. Veel plezier en geniet van je wandelavonturen!